Intentie

Zullen we afspreken het woord Intentie niet meer te misbruiken. Ik citeer minister Dijsselbloem:

het is onze intentie om ook vanuit de private middelen een bijdrage te laten komen

.
Het ging hier om de twee schilderijen van Rembrandt die, als het aan de Directeur van het Rijksmuseum lag, allebei naar Nederland waren gekomen. Dat is niet gelukt en daarom weigert Pijbes nog met de pet rond te gaan om mee te betalen aan die 80 milhoen euro die de helft van de twee schilderijen hebben gekost.
Intentie is wat anders dan ‘als het lukt’, of ‘hoop’ of ‘zou wel willen’. Intentie is in mijn ogen (oren) een krachtig woord waar alleen nog de atoombom tussen komt. Als het je intentie is dan gaat het gewoon gebeuren… anders was het nooit je bedoeling. Er was geen atoombom nodig om Dijsselbloem twee dagen later het volgende te laten uitspreken:

Ik hecht nog wel aan een bijdrag, maar dat mag ook symbolisch zijn.

Ik gebruik het woord intentie zeer weinig, want ik ben lui en makkelijk. Maar als het nodig is, is het dikke stok achter de deur om mijn wensen kracht bij te brengen.. niemand die daar tussen komt. Ik wil daarom ook niet dat het woord gebruikt woord als het niet echt iemand zijn intentie is.. dan wordt het slap. Het is volgens mij net als met het platgebruikt, uit de mode aan het raken ‘keihard’ … het klinkt zo krachtig.. maar ondertussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.